GLAVNI PROGRAM

SAN LETNJE NOĆI

Produkcija: Flute Theatre (Velika Britanija)

Režija, adaptacija: Keli Hanter

  • PETAK, 5. JUL U 20.00
  • Vila Stanković, Čortanovci
  • Trajanje predstave: 1h 40’
  • Cena ulaznice: 1.200 din.
  • Predstava se izvodi na engleskom jeziku i titlovana je na srpski
  • *(U slučaju vremenskih nepogoda predstava se izvodi u SNP, Novi Sad)

Igraju:

Karina de Hesus Abi-Saber / Hermija, Toma Njuška (Zid), Vila
Ketrin Kej / Titanija, Helena, Dušica, Hipolita
Džejkob Lovik / Lisandar, Franja Frula (Tizba), Vilenjak
Mersedes Mareska / Gladnica (Mesečina), Vila
Mohit Matur / Oberon, Tezej
Aleiks Mele / Puk
Džošua Velč / Demetar, Vilenjak

Dizajn svetla / Krejg Vest
Dizajn predstave / Alis Halifaks
Asistent reditelja / Nataša Hauard
Muzičar / Mersedes Mareska

O PREDSTAVI

Režija i adaptacija Keli Hanter (RSC, Trafalgar Studios,  Bloomsbury Theatre, Bridge Theatre, Chichester Festival Theatre) udahnjuje novi život Šekspirovom delu. „San letnje noći“ sa sedam izvođača koji igraju sve uloge i muzikom koja se izvodi uživo na sceni nastao je na osnovu uspešnih adaptacija „Hamleta“, „Bogojavljenske noći“ i “Perikla” koje su bile na turneji po evropskim festivalima od  2015. do 2023. godine.

Naši ljubavnici, naše vile i naši rabotnici vide ušima, čuju očima, kušaju rukama i govore srcem. Naša sedmočlana trupa je na sceni i cela predstava iznova se transformiše pred vašim očima. Naši snovi obaveštavaju naše budne sate informišući o našem igranju predstave i predstave u predstavi. Jeste li sigurni da smo budni? Ove stvari izgledaju male i nerazlučive, kao daleke planine pretvorene u oblake. Budni smo!

O AUTORKI

Keli Hanter je pozorišna rediteljka, glumica i spisateljica. Godine 2014. osnovala je trupu Flute Theatre koja predstavlja matičnu kuću njenim jedinstvenim adaptacijama Šekspirovih dela. Od 2022. godine tvorac je Hunter Heartbeat metode, serije senzornih igara zasnovanih na Šekpirovom delu. Ove igre čine osnovu njenih specijalizovanih predstava za osobe sa autizmom i izbegličke porodice.
Odlikovana je Ordenom Britanske imperije za svoje zasluge u pozorištu i ima počasnu diplomu na Univerzitetu u Birmingemu.

O POZORIŠTU

Revolucionarni Šekspir

The Guardian ★★★★★

Nagrađivani Flute Theatre, predvođen umetničkim direktorom Keli Hanter MBE, već godinama stavaraju revolucionarne produkcije Šekspirovih komada.

Osvojivši oduševljenje kritike i zadivivši publiku širom sveta svojim prethodnim predstavama,  trupa predstavlja svoj najnoviji rad – “San letnje noći”, na međunarodnoj turneji i širom Velike Britanije 2024. godine.

Pored izvođenja predstave „San letnje noći“ u okviru glavnog programa 11. Šekspir festivala, Flute Theatre će predstavu adaptiranu svetski priznatom Hunter Heartbeat metodom izvesti i za osobe sa autizmom.

The Stage ★★★★
Sirova i zanosna minimalistička adaptacija
A Younger Theatre★★★★★
Fantastičan rad koji inspiriše mlade ljude pozorišnim čudom
Broadway World★★★★★
Potpuno jedinstveno i veoma važno delo
Londontheatre1★★★★★
Ova izvedba je najbolji Hamlet koji sam gledao.
TOP