ŠEKSPIR FESTIVAL

PRODUKCIJA ŠEKSPIR FESTIVALA

Prva produckija Šekspir festivala, predstava PERIKLE realizovana je 2015. godine u saradnji sa Šabačkim pozorištem i Centrom za razvoj vizuelne kulture (Novi Sad).

Premijerno izvođenje Perikle je imao na Šekspir festivalu 2015. godine.

U sezoni 2015 – 2017. Perikle je na pozorišnim festivalima u Srbiji i inostranstvu osvojio 15 nagrada (nagrada za režiju, nagrada za najbolju predstavu ...)

PERIKLE

Vilijam Šekspir

Produkcija: Itaka art centar Inđija / Šekspir festival i Šabačko pozorište / Centar za razvoj vizuelne kulture (Novi Sad)

Režija, adaptacija i scenografija: Nikita Milivojević
Kostimografija: Jelena Stokuća
Muzika : Kosta Pavlović
Asistent reditelja: Vladimir Milojević

Igraju:
Aneta Tomašević
Sonja Milojević
Zoran Karajić
Ervin Hadžimurtezić
Dejan Šarković
Vladimir Milojević
Deana Kostić
Miloš Vojnović
Strahinja Barović
Kristina Pajkić

trajanje: 1h 40'

O PREDSTAVI:

Nikita Milivojević

Nalazim da je nekoliko poslednjih Šekspirovih komada (SimbelinZimska bajkaPerikleBura) zaista vrlo posebno. U njima kao da nema stvarne istine, više su nekakave fantastične priče prepune neverovatnih događaja, sa puno obrta i iznenađenja, ali i sa dosta nedoslednosti i neusaglašenosti među događajima. Dosta toga je vremenski i prostorno imaginarno i deluje kao 'bajka'.

Kako poslednjih godina imam utisak da živim u jednoj 'bajkovitoj', prilično nestvaranoj stvarnosti, u kojoj je sve moguće, odjednom su ovi poslednji Šekspirovi komadi postali jedni od mojih omiljenih. Upravo mi ta 'neverovatnost događanja' predstavlja jednu od njihovih posebnih draži.

Perikle je među najređe igranim Šekspirovim tekstovima i ovo će biti prvo izvođenje ovog Šekspirovog komada u srpskoj pozorišnoj produkciji.

  • PERIKLE
    Produkcija: Itaka art centar Inđija / Šekspir festival i Šabačko pozorište / Centar za razvoj vizuelne kulture (Novi Sad)
TOP