MAGBET

Pozorišna grupa „Katatonija“, Teheran, Iran

Petak, 26. jun u 19:30
Vila Stanković, Čortanovci

Produkcija: Pozorišna grupa „Katatonija“, Teheran, Iran
Režija: Hosejn Nošir

Igraju:
Ramona Shah - Hekata
Hossein Noshir - Magbet
Amir Abbasian - Banko
Ehsan Bohlooli - Magdaf
Mehdi Shahedi - Malkolm
Javad Namaki – kralj Dankan
Niloofar Nedaei – Ledi Magbet
Shaghayeg Tahsini – Ledi Makdaf
Aleksandar Milković - Flins
Milovan Colić - Magdafov sin

trajanje: 1h 30'

O PREDSTAVI:
Magbet je apsolutno svestan sudbine koja će ga zadesiti. Hekata je predvodnica drevnog veštičijeg reda. Dankan, koji je postao impotentan, dolazi u Magbetov dvorac iako je svestan da mu Magbet i Ledi Magbet rade o glavi. Vračara mu je prorekla da će izgubljenu muškost povratiti samo ukoliko legne u postelju sa Ledi Magbet te je to što će biti ubijen cena koju mora da plati. Magbet odbija da ubije Dankana, tako da se, uz pomoć Hekate, Ledi Magbet pretvara u Magbeta, a on u nju. Na taj način, Ledi Magbet dobija šansu da ubije kralja. Dankan čeka da bude ubijen iako Magbet tvrdi da “nijedna žena nije kadra da prolije krv”, tako da se oni vraćaju u svoja prvobitna obličja. Malkolma je lako osuditi za ubistvo oca, a uprkos tome što Magbet odustaje od tog zločinačkog čina, on ipak Dankana širom Škotske proglašava “Mrtvim kraljem”, te on mora večno da ispašta. Maskiran, Dankan živi u Škotskoj tragajući za sopstvenim identitetom, dok Magbet vlada Škotskom…

Magbet - nagrade i kritike
Macbeth AWARDS AND QUOTES Iranian Press
Magbeth AWARDS AND QUOTES German Press

O AUTORU:
Hosejn Nošir (Hossein Noshir), reditelj
Rođen 16. aprila 1992. godine. Bavi se fotografijom, dramskim pisanjem, glumom, dizajnom, režijom. Završio je režiju kao svoje osnovne studije, i master na glumi. Odrastao je u pozorišnoj familiji, te se umetnošću bavi još od detinjstva. Glumio je u 30 predstava; uradio je scenografiju i dizajn svetla za 20 predstava; naisao je 10 drama i režirao 15 predstava.

O PRODUCENTU:
Pozorišna grupa „Katatonija“
Pozorišnu grupu „Katatonija“ osnovao je Hosejn Nošir 2009. godine sa ciljem da se bavi istorisjkim i mitskim pozorištem sa posebnim fokusom na Šekspirove drame.

Kontakt:
Pozorišna grupa „Katatonija“ (CATATONIA Theater Group)
Adresa: Iran/Teheran, p.o box: 1133637413
Telefon: +982177600571
Fax: +982166466020
E- mail: [email protected], [email protected]
Kontakt osoba:
Ramona Shah, međunarodni odnosi, [email protected]

TOP