KAKO VAM DRAGO

Gimnazija „Isidora Sekulić“ (Školski teatar na engleskom jeziku), Novi Sad, Srbija

Utorak, 30. jun, 19:30
Itaka art cenat, Inđija

Produkcija: Gimnazija „Isidora Sekulić“ (Školski teatar na engleskom jeziku), Novi Sad, Srbija
Adaptacija teksta i režija – Bosiljka Trifunović Vernački
Tehnička podrška: Dušan Popović, Aleksa Stojković i Tamara Mihajlović

Glumci :
Jovana Brusin – Silija
Isidora Bokan - Rozalinda
Teodora Sladojević - Fibi
Anastasija Daničić - Odri
Olja Pekić - Adam
Aleksandar Ignjatijević - Orlando
Stefan Surdućan - Oliver
Filip Radenković - Čarls
Aleksa Tucakov – Tačston/Kremen
Studen Milutin - Le Bo
Simeon Komad - vojvoda Frederik
Mirko Čolić - Silvio
Milica Okiljević - Korin
Dejan Jeftić - Žak
Aleksa Stojković - stariji vojvoda
David Vogronić - glasnik

O PREDSTAVI
Silijin otac, vojvoda Frederik, svrgnuo je s vlasti starijeg vojvodu i prognao ga u Ardensku šumu. Kada vojvoda Frederik protera i Rozalindu, Silija odluči da takođe pođe s njom. Rozalinda se prerušava u muško i uzima novo ime - Genamid. Orlando, bežeći od svog brata Olivera, u koga se Silija zaljubljuje, takođe stiže u šumu. Na kraju se nazire srećan preobražaj. Vojvoda Frederik i Oliver se pokaju zbog svega što su učinili, Silija se udaje za Olivera, a Rozalinda za Orlanda…

O AUTORU
Bosiljka Trifunović Vernački, adaptacija teksta i režija
Predaje engleski jezik u Gimnaziji „Isidora Sekulić“ već 20 godina. Posebno je interesuje upotreba dramskih tehnika i veština u učionici u toku redovne nastave, kao i u okviru dramske sekcije. U učionici, igranje uloga, na primer, čest je metod rada. Ono što je zahtevnije, ali i izazovnije, je postavljanje na scenu kraćih dramskih tekstova u okviru školskog teatra. Učenje stranog jezika kroz dramske tehnike pruža mnoge prednosti. Ovo su samo neke od njih. Kao prvo, učenici razvijaju jezičke veštine i vokabular. Drugo, uče kako da rade u timu, grade samopouzdanje, upoznaju sami sebe i/ili svet oko njih. Uče kako da kritički ocene svoj rad kao i rad svojih drugara. Razvijaju maštu i kreativnost. Na kraju, grade čvrsta prijateljstva i provode vreme na zabavan način.

O PRODUCENTU
Gimnazija „Isidora Sekulić“ - Školski teatar na engleskom jeziku
Školski teatar na engleskom jeziku je postavi na scenu nekoliko komada, kao što su Razum i osećajnost, Kraljica Elizabeta, Hamlet, San letnje noći i Kako vam drago. Igrali su u mnogim školama i profesionalnim pozorištima u Novom Sadu. Predstavljali su školu na Školskom Šekspir festivalu u Kardifu 2012. i Ipsviču 2013. godine. To je najveći festival koji okuplja mlade iz celog Ujedinjenog Kraljevstv, a gimnazija „Isidora Sekulić“ je bila jedna od četiri iz inostranstva. Na Međunarodnoj konferenciji gimnazija 3K (3K= kompjuter, komunikacija, kultura), čiji je tvorac g-đa Ružica Vukobratović, direktor Gimnazije, jedan je učenik izlagao rad na temu Glumci kao komunikatori, i bio vrlo zapažen. Uspešno su organizovali drugi Višejezični festival školskog teatra u Novom Sadu u Pozorištu mladih u maju 2015. godine. Festival je okupio učenike iz osam gimnazija iz Srbije koji su pokazali veliko umeće, kako u glumi, tako i u poznavanju stranih jezika - španski, engleski i francuski. Cilj Festivala je afirmacija stranih jezika i negovanje pozorišne umetnosti.

TOP