Nedelja, 4. jul u 20.00 Vila Stanković, Čortanovci
  • MOJ ŠEKSPIR
    Nedelja, 4. jul u 20.00 Vila Stanković, Čortanovci

GLAVNI PROGRAM

MOJ ŠEKSPIR

Koncept: Nikita Milivojević

Učestvuju: Anita Mančić, Vojislav Brajović, Svetozar Cvetković, Boris Isaković, Dragan Mićanović, Teodora Marčeta, Marina Medenica (kostimograf).

Najigraniji dramski pisac u istoriji Narodnog pozorišta u Beogradu je Šekspir! Dakle, ne Nušić, Sterija ... ili bilo koji drugi domaći pisac. Tragom ovog zanimljivog podatka, Šekspir festival je odlučio da u svome programu izvede predstavu Moj Šekspir  koja bi u stvari bila susret publike sa  našim glumcima koji su igrali u nekom od Šekspirovih dela.

Ideja je da glumci na neki svoj način predstave publici svog Šekspira. Kroz male  „ispovesti“ o ličnom iskustvu i doživljaju Šekspira na sceni, (promišljanju lika,  procesu rada na probama i sl. ) ... pokušali bi izmedju ostalog i da odgovorimo na pitanje zašto je Šekspir i dalje najigraniji dramski pisac svih vremena, i zašto se smatra najzahtevnijim glumačkim zadatkom.

Glumci bi takodje „uživo“ govorili i svoj omiljeni monolog iz predstave u kojoj su igrali, (ili bilo kog drugog Šekspirovog dela). Moj Šekspir  je trogodišnji projekat Šekspir festivala započet 2019. godine u kome će učestvovati oko 30 glumaca.

TOP