subota, 2. jul u 11.00
Akademija umetnosti Novi Sad
  • HAMLET / RADIONICA
    subota, 2. jul u 11.00 Akademija umetnosti Novi Sad

PRATEĆI PROGRAM

HAMLET / RADIONICA

imPerfect Dancers Company Workshop

Radionicom rukovode osnivači imPerfect Dancers Company - Valter Mateini i Ina Broek.

U okviru radionice, koja predstavlja svojevrsno putovanje kroz komade repertoara kompanije imPerfect Dancers Company, plesači će sa polaznicima raditi na koreografskim frazama i iz njihove predstave „Hamlet“ koja će biti predstavljena na 9. Šekspir festivalu.

Radionica sadrži i niz kratkih fraza koje obuhvataju osnove njihovog koreografskog jezika.

NAPOMENA: Radionica je namenjena uzrastu 18 - 30 godina. Broj mesta je ograničen. Za učešće u radionici obavezna je prijava na mail [email protected]  i poznavanje engleskog jezika. Prijava treba da sadrži podatke o kandidatu (ime i prezime, uzrast, škola, motiv za prijavu ...). Prijave se primaju od 15. do 30. juna. Finalni spisak učesnika radionice biće objavljen 30. juna.

Trajanje radionice: 70 min.

Valter Mateini (Civitavecchia, Italija 1972.) diplomirao je na Accademia Nazionale di Danza u Rimu i nastavio plesati za neke od najpoznatijih italijanskih i međunarodnih plesnih kompanija, uključujući Balletto di Roma, Nacionalni balet Marseille Rolanda Petita, Les Ballets de Monte-Carlo, Opéra National de Lyon i Fondazione Nazionale della Danza – Compagnia Aterballetto. Valter je radio s najboljim umetnicima savremenog plesa kao što su Jirí Kylian, William Forsythe, Mats Ek, Ohad Naharin, Nacho Duato, Angelin Preljoçaj, Birgitte Cullberg, Claude Brumachon, Maguy Marin, Bill T Jones, Jacopo Godani, ali i s mnogim drugima. Već kao plesača počeo ga je privlačiti čin koreografiranja. Svoju koreografsku strast i svoj talent razvijao je u putem platformi mladih koreografa u Les Ballets de Monte-Carlo, Nacionalnoj operi Lyon i Aterballettu. 2009. godine s Inom Broeckx osnovao je kompaniju ImPerfect Dancers Company čiji je do danas umetnički direktor i koreograf. Mateini je stvorio dela izuzetne veštine, strasti, dubine i tehnike, kako za plesače ImPerfect Dancers Company, tako i za brojne druge plesne kompanije širom svijeta (Aterballetto, BDT Junior, Ballet Regensburg, Ballet BC Vancouver, Arts Umbrella Dance Company …).

Ina Broek (Turnhout, Belgija 1971.) završila je Kraljevsku baletsku školu u Antwerpenu, Belgija, te plesala s međunarodno poznatim kompanijama poput Nederlands Dans Theatre II, Centre Chorégraphique National de Tours, Les Ballets de Monte-Carlo, Opéra National de Lyon i Fondazione Nazionale della Danza – Compagnia Aterballetto. Tokom svoje karijere imala je sreću da pleše u delima svetski poznatih koreografa, među kojima su Balanchine, Jirí Kilián, Hans Van Manen, Mats Ek, William Forsythe, Angelin Preljoçaj, Nacho Duato, Ohad Naharin, Paul Lightfoot, Itzik Galilli, Jacopo Godani, Maguy Marin, John Alleyne, Karole Armitage, Claude Brumachon i mnogi drugi. Sudelovala je i na brojnim dobrotvornim međunarodnim baletskim festivalima koji prikupljanju sredstava za oboljele od AIDS-a i Alzheimerove bolesti. Od 2000. godine usko sarađuje s Walterom Matteinijem kao dizajnerka kostima, scenografije i koncepata njihovih zajedničkih produkcija. 2009. godine s Walterom Matteinijem suosniva imPerfect Dancers Company gde je danas umetnička direktorka, koreografkinja i plesačica.

TOP