The Q Brothers HIP HOP radionica

Akademija umetnosti Novi Sad

Akademija umetnosti Novi Sad
Nedelja, 1. jul u 17.00

The Q BROTHERS
Add RAP tations / AdREPtacije


Q Brothers će u okviru pratećeg programa 5. Šekspir festival izvesti i radionicu “ADD RAP TATION” koja bi kroz rad sa profesionalcima mladima približila hip hop i rep – svojevrsne globalne muzičke fenomene. Radionica bi im takođe ukazala pažnju na mogućnosti korišćenja elementata savremene kulture prilikom interpretacije klasike – dela Vilijama Šekspira.

Q Brothers su proteklih godina širom sveta realizovali veliki broj radionica koje se zasnivaju na kreiranju muzike u stilu rimovanja, stvaranju sopstvenih adaptacija klasičnih komada a potom izvođenju istih. Polaznici radionice uče osnove rimovanja, igranja uz ritam i improvizovanja – komponovanja orginalnih priča rimovanjem i ritmom.

Polaznici rade na tekstu i adaptiraju ga koristeći jezik hip hopa sa ciljem postavke na sceni i izvođenja njihove sopstvene tzv. ad REP tacije.

NAPOMENA: Radionica je namenjena uzrastu 15 - 24 godina. Broj mesta je ograničen. Za učešće u radionici obavezna je prijava na mail [email protected] i poznavanje engleskog jezika. Prijava treba da sadrži podatke o kandidatu (ime i prezime, uzrast, škola, motiv za prijavu ...). Prijave se primaju od 15. do 25. juna. Finalni spisak učesnika radionice biće objavljen 26. juna.

TOP