Premijera filma

Sreda, 3. jul u 20.00
Kulturni centar Novog Sada
  • SVE JE ISTINA (All is True, 2018)
    Premijera filma

SVE JE ISTINA (All is True, 2018)

Premijera filma

Režija: Kenet Brana (Kenneth Branagh)
Uloge: Kenet Brana, Džudi Denč, Ijan MekKelen …
Trajanje: 1h 40’

Najnoviji filmski poduhvat Keneta Brane  Sve je istina  fokusira se na pozne godine života Vilijama Šekspira.

Sve je istina svoju svetsku premijeru imao je 21. decembra 2018.

Radnja filma smeštena u 1613. godinu kada je Šekspir već priznat kao najznačajniji pisac svoga vremena. Nakon požara u kome njegov Glob teatar izgori do temelja, Šekspir je primoran da se vrati u Stratford, gde se suočava sa problematičnom prošlošću i zapostavljenom porodicom.

Šekspir festival obezbedio je premijerno prikazavanje filma “Sve je istina” u Srbiji. Nakon prikazivanja na Šekspir festivalu film neće ići u dalju bioskopsku distribuciju.

KENET BRANA (Kenneth Branagh)

Ser Kenet Čarls Brana –  britanski glumac i režiser rodjen u Belfastu 1960. godine.

Najpoznatiji je po svojim filmskim adaptacijama Šekspirovih drama, zbog kojih je i počeo da se bavi glumom.

Sa 16 godina je prvi put u pozorištu pogledao „Hamleta“ sa Derekom Džejkobijem u glavnoj ulozi. „Na trenutak sam poželeo da igram tu ulogu. Bio sam zadivljen kakav je to triler. Imao je sve – ubistvo, nasilje, strast, duha… Bilo je neverovatno“, ispričao je jednom prilikom Brana.

Posle samo nekoliko godina postao je stalni član Kraljevske Šekspirove kompanije. Imao je 23 godine kada je igrao glavne uloge u „Henriju V“ i „Romeo i Julija“, ali i kada je dobio pozorišnu nagradu „Lorens Olivije“ za najboljeg mladog glumca.

Kenet Brana u narednom periodu snima „Henrija V“, „Hamleta“, „Mnogo buke ni oko čega“, „Kako vam drago“, „Nenagrađeni ljubavni trud“, „Zimska bajka“… dok u pozorištu igra i režira gotovo sva Šekspirova dela.

Ljudi me često pitaju zašto i dalje volim da radim Šekspirove komade. Nemam nekakva konvencionalna religijska uverenja, ali je Šekspir za mene izvor inspiracije, zato što ne postoji situacija sa kojom sam se susreo u svom života, koja nije na bilo koji način opisana u delu ovog pisca

Kenet Brana

 

TOP