Šekspir festival (Inđija / Novi Sad, SRBIJA)

Petak, 28. jun u 20:00 / PREMIJERA
Ponedeljak, 1. jul u 20.00 / REPRIZA
Vila Stanković, Čortanovci
  • MOJ ŠEKSPIR
    Petak, 28. jun u 20:00 / PREMIJERA Ponedeljak, 1. jul u 20.00 / REPRIZA, Vila Stanković, Čortanovci

MOJ ŠEKSPIR

Šekspir festival

Koncept: Nikita Milivojević

Trajanje: 1h 20’

Najigraniji dramski pisac u istoriji Narodnog pozorišta u Beogradu je Šekspir! Dakle, ne Nušić, Sterija ... ili bilo koji drugi domaći pisac. Tragom ovog zanimljivog podatka, Šekspir festival je odlučio da ove godine u glavnom programu izvede predstavu Moj Šekspir  koja bi u stvari bila susret publike sa  našim glumcima koji su igrali u nekom od Šekspirovih dela.

Ideja je da glumci na neki svoj način predstave publici svog Šekspira. Kroz male  „ispovesti“ o ličnom iskustvu i doživljaju Šekspira na sceni, (promišljanju lika,  procesu rada na probama i sl. ) ... pokušali bi izmedju ostalog i da odgovorimo na pitanje zašto je Šekspir i dalje najigraniji dramski pisac svih vremena, i zašto se smatra najzahtevnijim glumačkim zadatkom.

Glumci bi takodje „uživo“ govorili i svoj omiljeni monolog iz predstave u kojoj su igrali, (ili bilo kog drugog Šekspirovog dela). Jedinstven susret kolega sa prostora EX YU na zajedničkoj ŠEKSPIROVOJ SCENI!

Moj Šekspir  je trogodišnji projekat Šekspir festivala u kome će učestvovati oko 30 glumaca.

Učestvuju: Milena Zupančič, Svetlana Bojković, Voja Brajović, Svetozar Cvetković, Zijah Sokolović, Miodrag Krivokapić, Ozren Grabarić, Igor Đorđević, Jelena Đulvezan …

Projekat je realizovan podrškom: Grad Novi Sad

TOP