MERA ZA MERU

C kao Cirkus (C. for Circus, pod okriljem produkcijske kuće Joanis Gudaras-Art Majnds), Atina, Grčka

Četvrtak, 30. jun u 19:30
Vila Stanković, Čortanovci

C kao Cirkus (C. for Circus, pod okriljem produkcijske kuće Joanis Gudaras- Art Majnds), Atina / Grčka
Vilijam Šekspir

Režija: C kao Cirkus
Trajanje: 1 h 25'
Žanr: Tragikomedija

Igraju:
Valeria Dimitriadou
Dimitris Kitsos
Chrisa Kottarakou
Eirini Makri
Spyros Chatziaggelakis

Cecilia Tselepidi - Tehničar
Maria Elisavet Kotini – Pomoćni tehničar

Nakon što su odigrali razne predstave, pozorišna grupa C kao Cirkus se ovog puta bavi jednim od Šekspirovih najkontroverznijih dela: Mera za meru. U pitanju je tragikomedija koju mnogi režiseri zaobilaze zbog mešavine nekoliko tragičnih događaja i humoristične ironije Šekspirovske komedije koja se provlači simultano skoro tokom celog dela. Glumci iz najboljih dramskih škola u Grčkoj su se okupili u kolektivnoj režiji, novom pozorišnom pristupu koji karakteriše mali broj scenskih sredstava kako bi se ova veličanstvena priča prikazala na veoma originalan način.

Pozorišna grupa C kao Cirkus je osnovana 2008. godine u Solunu u Grčkoj. Od svog osnivanja imala je veliki broj nastupa u Solunu a u skorije vreme se preorijentisala na izvođenje u Atini. Grupu čini ansambl od deset profesionalnih glumaca i njen cilj je da rade kreativno, pružajući svakom članu mogućnost da isproba različite aspekte glume, režije i pisanja.
C kao Cirkus trenutno radi pod okriljem produkcijske kuće Art Majnds Joanisa Gudarasa, preduezetničkom agencijom, koja se bavi različitim umetničkim projektima od pozorišta, plesa i fotografije do umetničkih instalacija.

TOP