BOGOJAVLJENSKA NOĆ

Kompanija Teatar (The Company Theatre), Mumbaj, Indija

Subota, 02. jul u 19:30
Vila Stanković, Čortanovci

Kompanija Teatar (The Company Theatre), Mumbaj, Indija
Vilijam Šekspir

Režija: Atul Kumar
Trajanje: 2h 20' (uključujući pauzu)
Žanr: Muzička komedija

Igraju:
Titas Dutta
Anamika
Sudheer Rikhari
Dhwani Vij
Pooja Gupta
Girish Sharma
Nehpal Gautam
Raunak Khan
Bhaskar Boruah

Muzičari:
Omkar Patil- harmonijum
Manish Kumar - udaraljke
Moumita Ray - asistent za udaraljke

Atul Kumar je glumac, režiser, producent koji vodi Kompaniju Teatar. Od 1993. godine, bavi se produkcijom inovativnih pozorišnih dela u Indiji. Vodi radionice, međunarodnu saradnju, seminare i konferencije u vezi pozorišne umetnosti u Indiji i nedavno je osnovao umetnički rezidencijalni program u jednom od sela Maharaštre u Indiji – laboratoriju za istraživanje pozorišta i performans.

Nakon preko 150 nastupa, Kompanija Teatar se vraća sa “Piyaa Behrupiyaa” – novom verzijom omiljene Šekspirove Bogojavljenske noći, sa novim glumcima iz različitih delova Indije i potpuno novom muzikom.

Glumci iz Utar Pradeša, Bengala, Utarahanda, Asama, Delhija i drugih delova Severne Indije udružili su se da obore publiku s nogu. Nakon nastupa u Puni, Džaipuru i Šangaju – Kina, Delhiju i Bangaloru, sada nastupaju po prvi put u Srbiji.

Kompanija Teatar (The Company Theatre (TCT)) je osnovan 1993. godine sa potpunom posvećenošću pozorištu i performansu. Sačinjava ga ansambl profesionalaca koji rade sa interdisciplinarnim i multikulturalnim pristupom različitim umetničkim oblicima, koji u osnovi ima potragu za istinom o ljudskom iskustvu.

Kompanija Teatar je produkovala različite izvođačke forme - od pantomime i drame apsurda do muzičkih komedija. Ove produkcije su gostovale širom sveta - od istorijskih pozornica kao što je Glob u Londonu do pozorišta u malim gradovima Indije. Naporedo sa izvedbama, Kompanija Teatar je takođe organozovala radionice, stručna predavanja (master class) i pozorišne festivale, te je bitno doprinela razvoju izvođačkih umetnosti širom Indije.

TOP