MOJ ŠEKSPIR

Šekspir festival

Koncept: Nikita Milivojević

Učestvuju: Svetlana Bojković, Voja Brajović, Svetozar Cvetković, Zijah Sokolović, Milena Zupančič, Vojin Ćetković ...

Trajanje predstave: 1h 20’

Najigraniji dramski pisac u istoriji Narodnog pozorišta u Beogradu je Šekspir! Dakle, ne Nušić, Sterija ... ili bilo koji drugi domaći pisac. Tragom ovog zanimljivog podatka, Šekspir festival je odlučio da ove godine u glavnom programu izvede predstavu Moj Šekspir  koja bi u stvari bila susret publike sa  našim glumcima koji su igrali u nekom od Šekspirovih dela.

Ideja je da glumci na neki svoj način predstave publici svog Šekspira. Kroz male  „ispovesti“ o ličnom iskustvu i doživljaju Šekspira na sceni, (promišljanju lika,  procesu rada na probama i sl. ) ... pokušali bi izmedju ostalog i da odgovorimo na pitanje zašto je Šekspir i dalje najigraniji dramski pisac svih vremena, i zašto se smatra najzahtevnijim glumačkim zadatkom.

Glumci bi takodje „uživo“ govorili i svoj omiljeni monolog iz predstave u kojoj su igrali, (ili bilo kog drugog Šekspirovog dela). Ono što je posebno zanimljivo u ovom susretu jeste ideja da u njemu učestvuju i neki od glumaca sa prostora bivše Jugoslavije, tako da će to biti i ponovni zajednički susret bivših kolega na šekspirovoj sceni. Moj Šekspir  je trogodišnji projekat Šekspir festivala u kome će učestvovati oko 30 glumaca.

Projekat je realizovan podrškom: Grad Novi Sad

TOP